ЛЕКЦИЯ на тема "Зодиакален знак ВЕЗНИ"

изнесена на 25/09/2015 година пред аудиторията на астрологичен център "Астрология за всеки"

Автор: НАТАЛИЯ КОЛЕВА

....

Съзвездието Везни е видимо от северното полукълбо. То е част от зодиака и е единственото от дванадесетте съзвездия, което не е именувано на живо същество.

Името на съзвездието е превод от латинското му название - Libra.

Съзвездието, първоначално считано като част от щипците на съзвездието Скорпион, е най-младото от Зодиакалните съзвездия и е единственото, което не изобразява живо същество. Според късната гръцка митология, съзвездието напомняло смътно на блюдата на везните, които били държани от Астрея (представляваща Дева) - богинята на справедливостта.

...

 Мъжът Везни е тактичен, дипломатичен мъж, който има прекрасно чувство за хумор. По натура мирен и любящ, но  способен и да се сражава за справедливостта. Стремящ се към хармония, опитващ се да съхрани равновесието, чувстващ се щастлив, когато около него царят ред и спокойствие. Махатма Ганди индийски адвокат, политик, пацифист, борец за човешка свобода идуховен водач на индийското движение за независимост е точно такъв пример. Наречен е още „Баща на нацията“. Ганди получава международна известност със своята концепция за ненасилствени протести за постигане на политически цели.  Със своя пример вдъхновява политически лидери, като например Мартин Лутър Кинг, Нелсън Мандела и Аун Сан Су Чи.

...

Вече пораснали момичетата везни, се превръщат в  жени, които са нежни и деликатни, изтънчени и крехки, известни със своята красота и нежен цвят на лицето, а също и с дълбокото си отвращение към всичко непривлекателно. Инстинктивно те чувстват изтънчените неща. Има изтънчени маниери, облича се изящно, използва ненатрапчиви парфюми, обича скъпите украшения и се опитва да се обгради с разкош. Възхищава се на прекрасното във всичките му прояви – музика, изкуство, архитектура. И хора. Със същата изтънченост се отнася и към мъжете .

И освен, че е необикновено женствена, тя е и умна, красноречива, активна. Но попаднала в затруднено положение, тя може да стане абсолютно безпомощна и пасивно да седи, очаквайки помощ, като сляп човек, нуждаещ се от куче водач. Тя е очарователна и многостранна.

...

Родителите на родените (oт 23.IX до 22.X)  деца чуват толкова често “Ах, какво красиво бебе!”, че трябва да им се прости самодоволството. Малките Везни наистина са като пухкав розов ангел, изваден сякаш от страниците на детска книжка с картинки. Миловидното изражение и тези сладки, добре балансирани черти на Венера правят детето Везни истински чаровник. То рядко изритва одеялцето си с писъци и пламнало от ярост личице, както и рядко удря майка си по носа, докато тя се опитва да даде бутилката с биберона. То е добре възпитано, за да прави подобни номера. Усмивката му озарява детската стая. Повечето родени в тази зодия деца имат трапчинка на брадичката. А знаете ли какво казват старите баби: “Трапчинка на брадата – дяволче в душата”.

 

Може да изтеглите цялата лекция в pdf формат като кликнете ТУК.

 

   Партньорствата на хората родени под знака на Везни

 

 

 

 

Програмата на месечните открити лекции-дискусии можете да намерите на тук. Заповядайте!


Други публикации:

ЛЕКЦИЯ на тема   ЛЕКЦИЯ на тема "Зодиакален знак ТЕЛЕЦ"

       

ЛЕКЦИЯ на тема   ЛЕКЦИЯ на тема "Зодиакален знак Лъв"

 

 ЛЕКЦИЯ на тема   ЛЕКЦИЯ на тема "Зодиакален знак Водолей"

 

  ЛЕКЦИЯ на тема "Зодиакален знак Везни"

Фази на ЛУНАТА

 

................  Всички публикации