АЛДЕБАРАН

Алдебаран (Палилия) Алфа Телец – 9°24’00’ Близнаци

Това е кралска звезда с марсианска природа. Една от свещенните звезди, но свързана с дявола и злото.

Природа: Марс и Юпитер. Дава подчинение на злото, насилие, постоянно нещастие, давещо зло, привличане на насилствената смърт. В някои случаи тя привлича насилствена смърт – по Уран, Меркурий и Луна.

Съединена с АСЦ или Слънце означава изключителна енергия, човек с такива аспекти е способен да бъде преди другите, той добива ръководни длъжности и признания, но се сдобива и с неприятели, от които могат да го очакват опасности и неприятности.

Сатурн в съединение с Алдебаран и в неблагоприятни аспекти с другите планети носи опасноти и загуба посредством вода, т.е. наводнения, корабокрушения, потъвания.

Съвпада на Алдебаран с Уран дава колосална енергия и работоспособност, благодарение, на което родения се стреми към престиж и признания. От друга страна този аспект активизира противниците.

Традиционното съединение на Алдебаран с Луна указва за опасност от отравяне с отрова, ако Нептун също участвува в тази конфигурация.

Венера намираща се в съединение с Алдебаран, по действие е аналогична „енергия, отправяне в друга страна”, дава аномалности в любовните отношения. Това въпреки всичко трябва да се разглежда в общия контекст.

С Юпитер дава наглост, стремеж към насилие, жестокост и безцеремонно подавление на другите. Със Слънце и Марс – грубост, бесноватост, неукротима злоба, ярост, бяс.

В съединение с Колелото на съдбата, а също МС води към голям полет, много поклонници, много слуги. Славата ще бъде винаги негативна, но на този винаги ще служат много хора.

Астрономически данни:

Алдебаран е червен гигант, най-ярката звезда от съзвездието Бик. Тя е окото на бика. Името Алдебаран произхожда от арабски и означава "последовател". Намира се на 70 светлинни години от Земята . Алдебаран е с диаметър 43 пъти по-голям от този на Слънцето и има светимост 400 пъти по-голяма от неговата. При ясно време може да се наблюдава как пулсира в червено.